Кожному із них я шану віддаю

2013-10-03

/Files/images/DSC01155.JPG

Шум перерв і тиша під час уроку роблять схожими школи одна на одну. Це лише зовнішня схожість. А головне, що створює свій власний «почерк» у роботі кожної школи, - це педагогічний колектив.

… Лагідне ранішнє сонце. Легенько падає жовто-червоне листя. Співають пташки. Тихі шкільні коридори - багато про що вони можуть розповісти… А скільки загадок за дверима кожного кабінету!

Ви у Щербанівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.М.Рябошапки Вознесенської районної ради Миколаївської області. Це заклад, який носить звання «Зразковий об’єкт освіти району» (н. № 106 від 21.08.2000 р. по відділу освіти Вознесенського району).

Плекати Людину, творити особистість, допомагати кожному розкрити свої таланти, різносторонньо виховувати – завдання школи. Учитель у школі сьогодні – не просто повинен бути спеціалістом високого рівня, а має вміти формувати здібність і компетентність, які так необхідні для навчання. У Щербанівській школі працюють люди, для яких педагогічна праця, естетика спілкування, відданість справі навчально-виховної діяльності назавжди залишаються покликанням душі і розуму. І це не просто високі слова, а багаторічні переконання з власного життєвого досвіду.

Моє педагогічне життя – це життя Щербанівської школи. Вона для мене єдина і найкраща. І повітря у ній особливе. Я знаю тут усе. У цьому колективі я 37 років, 24 з них – на адміністративній роботі. Починала свою роботу з Гаркавою О.Т. – людиною, яка віддана своїй праці, Відмінник освіти, «вчитель-методист». Берегинею людської злагоди і родинного затишку є Гришанова О.П., Відмінник освіти, «старший учитель».

Творчий підхід до навчання та виховання у школі забезпечують заступники з навчально-виховної та виховної роботи, вчителі вищої категорії, «старший учитель» Саморига В.Г. та «учитель-методист» Воропай Л.Б. Вони постійно у невтомному пошуку, додому йдуть, коли у тиші шкільні коридори. Крочик О.П., голова профспілки, дбає про відпочинок і здоров’я колег, сприяла перемозі колективу в огляді-конкурсі «На кращу первинну профспілкову організацію освітян області». Взірцем працьовитості й наполегливості є «учитель-методист» Климова С.А., «старший учитель» Устич І.М. Вони учасники і переможці конкурсів «Учитель року» районного і обласного рівнів.

Чарівною скарбницею школи є музей з двома відділами. На їх основі проводяться цікаві свята. І переконуєшся, що народні традиції – то жива історія, що передається від роду до роду, сприймається юною душею. А заслуга у цьому учителів мови та літератури: «учителя-методиста» Мукомел Т.Г., Квецка Р.В.; керівника театрального гуртка, «старшого учителя» Мацвейко Л.В., учителя історії Леденчука Б.М., учителя початкових класів Мукомел Н.Д. Спонукає дітей до творчості, дослідження на навчально-дослідній ділянці Гринів Г.С. Її учні є переможцями природничих республіканських конкурсів. Здоров’язбережувальну компетентність на уроках та в позакласній роботі забезпечує Квецко І.М. Педагогічний і психологічний супровід під час навчально-виховного процесу здійснюють практичний психолог Стаценко І.В. та педагог-організатор Никончук О.В., завдяки їм шкільні свята завжди яскраві, креативні, змістовні. Учить відкривати чудовий світ знань учитель початкових класів Канінець Н.В., яка має багато методичних наробок, залюбки ділиться своїм досвідом з колегами. Шість років тому у колектив прийшла Тарасенко І.В. і швидко завоювала довіру в дітей, батьків і колег. Під її керівництвом вокальний колектив «Берегиня» став учасником і переможцем багатьох освітянських конкурсів. Допомагає в естетичному вихованні учнів школи учитель Трикратської школи мистецтв В.М. Полєжаєва - людина, закохана в музику. Ії вихованці - переможці регіональних та республіканських конкурсів. Молоді вчителі – це подія радісна у школі. Їх у нас троє: Тайсарак Я.К., Хандучко Н.В. та Істратова В.Ю. Усі вони є випускниками нашої школи, добре володіють програмовим матеріалом, їх люблять і чекають діти.

Я дякую за переданий життєвий і творчий досвід Яценко Т.В., Димчишиній Л.Д., Шоломон О.А., Леденчуку М.О., Леденчук Г.О., Якушкіній В.М., Полтарецькій О.Л., Александрову М.Б., Цебрику І.І., Димчишину С.А.

Дорогі мої, мудрі і терплячі! Разом із знаннями Ви передали і часточку свого серця своїм вихованцям.

Щиро вітаю із професійним святом Кольчак Т.А., Федорішен І.О., Голбан С.О., Голбана В.І., Ігнатенка В.Я.

Висловлюю усім своїм колегам і освітянам району сердечну вдячність за невтомну працю, мудрість і знання, доброту сердець. Бажаю здоров’я, невичерпної творчості, сил, натхнення, щастя.

Я хочу, щоб Ви усміхались,
Щоб квіти для Вас цвіли,
Щоб люди добро Вам дарували
І всі Ваші мрії збулись.

Директор Щербанівської ЗОШ І-ІІІ ст.

ім. М.М.Рябошапки

Г.О. Треножкіна

Кiлькiсть переглядiв: 124

Коментарi